Mc kläder och mc utrustning

Oavsett vad du själv tycker eller anser så är det lag på att ha hjälm på huvudet om du ska köra mc. Men så klart får vi väl hoppas att den som köper en motorcykel också ser till att skaffa ordentliga mc kläder och mc utrustning. Det bästa är om du kan köpa en mc hjälm som passar just ditt huvud så den inte är för stor, det räcker att den kan röra sig ytterst lite för att den vid en krock ska vrida sig runt huvudet och då förlora viktigt skydd för ditt huvud och din hjärna. Hjälmen ska sitta så hårt att den inte rör sig när du skakar på huvudet och se också till att dra åt hakremmen ordentligt.

Mc kläder

Liksom så mycket annat som har med säkerhet att göra så är det bästa om du har möjlighet att satsa på kvalitet mc kläder. Skinn är ett mycket bra val när det gäller mc kläder men det kanske inte passar alla storlekar och kroppar, nog för att skinnet töjer sig efter ett tag men du måste ju få på dig stället från början. Det lättaste för de som har en kropp med svår passform är att köpa ett sk allvädersställ i syntet, det är ofta lite lösare i passformen. Men helst vill man att mc kläderna ska sitta åt för det viktigaste är att skydden hamnar där dom ska vara, det vill säga vid höfterna samt knäna för mc byxor och axelskydd och armbågsskydd på mc jackorna.

Mc utrustning

En del mc jackor har ett inbyggt ryggstöd men det är ofta inte lika säkert som en ryggplatta du kan ha separat under jackan. Så mitt råd blir att du köper ett löst ryggskydd att ta på ovanpå din tröja men under jackan. Något annat som kan vara bra att ha är särskilda mc skor eller mc stövlar som har inbyggda ankelskydd och samtidigt skyddar vristen om det är stövlar. Och du, glöm inte mc handskarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: p9o