Moped service

För ett par år sedan köpte jag en moped till min dotter som precis hade fyllt 15 år, jag tänkte att hon skulle ha en egen moped att öva på för att få sitt AM-kort. Mopeden var även tänkt att användas om hennes A-traktor, gud förbjude, kanske hade en dålig dag eller på nåt sätt inte ville lämna gårdsplanen. Men min dotter körde inte sin moped särskilt många gånger för hon gillade inte att hjälmen lämnade sina spår i ansiktet och håret. Vad säger man som förälder? Hur som helst så blev det jag själv som använde mopeden mest och nu måste den få en moped service innan jag kan fortsätta köra den i sommar.

Vad kostar moped service?

Så klart är det olika priser beroende på vart du vänder dig och i vilken stad du bor (kan jag tänka mig) men någonstans mellan 1000 och 2000 kronor kostade det i alla fall för 2 år sedan. Det har säkert gått upp för moped service eftersom precis allt annat också har ökat i samband med inflationen. Men på ett ungefär 1500 kronor skulle jag tro är ett bra riktmärke.

Vad ingår i moped service?

Eftersom priset varierar så gör självklart innehållet i en moped service det också. Men när jag lämnade in min moped så bytte dom motoroljan, dom bytte tändstift, bränslefilter och oljefilter. Själv visste jag inte ens att det fanns så mycket att byta på en liten moped, jag blev väldigt överraskad men å andra sidan så gick mopeden så otroligt mycket bättre efter den moped servicen så det fanns väl en mening med det också. Inte bara för att det var dags utan för att det faktiskt behövde bytas ut. Jag har ju kört ganska mycket med mopeden till stallet, hela våren, sommaren och hösten när det varit ok väder. Jag har tänkt att fortsätta köra lika mycket så nu åker den in på moped service omgående!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 5up