Fritidskläder

Det där med fritidskläder har verkligen ändrat sig och utvecklats med tiden. Jag minns när jag var liten, i mitten på 70-talet ungefär, och vi campade i familjen. Då fanns det inget som hette fritidskläder, alla par i princip gick omkring i joggingset som var precis likadana. Ingen tänkte väl på att det behövdes speciella ”fritidskläder” utan det verkar som att det begreppet har myntats under senare tid. Nu finns en gigantisk uppsjö av olika fritidskläder som är anpassade efter precis det som du behöver dom till. Om du ska fiska, vandra, campa, träna hund eller bara vara ute i naturen. Allting är i princip fritidskläder då.

Funktionella fritidskläder

När jag köpte min första hund i mitten av 90-talet så fanns det inte så mycket fritidskläder faktiskt. Jag vet att jag för det mesta tränade hund i mina jeans för de var de enda som höll för det ändamålet och som jag kunde gå ut i skogen med. På vintern hade jag skidjackan och skidbyxor på mig, eller termobyxor som det så fint hette på den tiden. Inga fritidskläder för att gå ut och gå fanns då. Allt eftersom jag deltog i olika aktiviteter med hunden så ökade också behovet av funktionella kläder för att vistas i naturen.

Fritidskläder som hundkläder

Jag minns så väl första gången jag köpte ett par byxor som jag skulle ha på mig när jag tränade hund på vår, sommar och höst. Det var slitstarka byxor i stretch med extra förstärkningar på knän och rumpa. Dessa byxor var både bekväma och funktionella för just hundträning, det fanns flera fickor på dom också som var bra att ha mobilen i och att lägga godis till hunden i samt påsar. Jag slet i princip ut byxorna och under tiden som jag älskade dessa byxor så utvecklades marknaden för fritidskläder och det producerades kläder som aldrig förr, till och med specifika hundbyxor som passade ändamålet.