Hängen

Tänk egentligen hur många olika typer av hängen till smycken som det finns! Det måste vara miljontals olika om man försöker tänka efter. Det bästa är att det finns så många hängen i olika material ifall du vill köpa hängen som är billiga och inte håller så länge men är trendiga så du har dom bara kanske ett år. Eller om du vill ge bort ett hänge i konfirmationspresent eller till studenten så köper du kanske ett i silver eller guld för att det ska vara hela livet och kanske till och med gå i arv. Visst är det kul med hängen till smycken?

Egna hängen till smycken

Under en längre period nu så har jag tillverkat egna hängen till halsband och armband, när det kommer till armband brukar man kalla det för berlocker. Berlocker tycker jag är mer när det är flera hängen på samma armband som till exempel dessa berömda Pandora-berlocker. När jag tillverkar mina egna hängen till smycken så brukar jag göra ett hänge enbart, som pryder antingen halsband eller armband och ibland även fotlänkar.

Karriär med hängen

Jag började som väldigt många andra att göra egna smycken med hjälp av färdiga hängen som jag köpte på till exempel Panduro och Hobbex. När jag började med smycken och hängen så fanns det inte alls lika stort utbud som det gör nu. Du kan importera hängen och smycken från hela världen till riktigt bra priser så nu är det riktigt hård konkurrens så du måste på något vis nischa dig och nå ut för att få sålt dina produkter. Och hur gör du för att få tag på unika produkter? Du skapar dom själv, därför utbildade jag mig till guldsmed, just för att ha möjligheten och kunna skapa unika produkter och jag älskar mitt jobb och hittills har det gått riktigt bra, så bra att jag kan leva på det jag tillverkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: mlp